Tuesday, September 23, 2014

Kolam renang di Presint 9, Putrajaya


Assalamualaikum..

Ni cerita ahad lepas. Bawak anak anak p mandi kolam sebelum sessi sekolah bermula. Sebelum pergi tu dah bagi tahu Aiman 2-3 kali.  

"Esok Aiman kena sekolah tau. Cuti dah habis. Kena bangun pagi pagi "


Aiman cakap Okeh..

^____^



Ni kali ke 2 aku datang kesini. Kali pertama masa cuti hari Malaysia hari tuh.

Datang kali pertama mintak tolong gps tunjuk jalan. Di bawaknya kita ke medan selera kat presint 8 tuh. Aissh kita nak p mandi dia bwk p makan pulak. So terpaksa la guna bantuan signboard jer. Nasib baikla terjumpa kalo edak somi nak pergi kat presint 16 jer.


Kolam renang kat sini bg aku dah cukup ok. Yang penting ia adalah PERCUMA dan tiada had masa. Tu yang best. Kita xderla nak terkejar kejar macam pusat akuatik kat Shah Alam tu. Lagi best sebab ada playground kat sebelah kolam tu. Besar pulak . Lps mandi leh main. Jimat masa kan.



Ada air pancut. 
Kolam kat cni dia memanjang. walaupun ramai budak tapi anak aku masih boleh menyelit lagi. 

Aiman ngan Dsa udah best sangat datang cini. Alahh budak. Diorg x tengok lain2 dah. Nampak air jer dah suka sangat. Mak pak ajer yg lebih lebih kan.

Lagi pun kolam free, jgn la nak expect lebih lebih. Syukur alhamdulillah ada jugak kolam renang. Cer p BSP mana ado. Huhhh





Dsa pun dah tinggi. Kolam ni memang sesuai sangat ngan umo Aiman & Dsa.
Air takat paras ketiak diorang. Tu yg Dsa hepi sangat tuh.
 Belagak dia jln kesana sini. Tapi nak juga diheret mak nya join sekali. 
Aloo mak sorang2 dikelilingi anak anak kecik.




Bestnya orang kat Putrajaya ni. Banyak fasiliti disediakan. Kat sini pun ada gym & kolam renang utk dewasa. Yg tu kena bayar tapi masih murah byrnnya. Worth it.
Mcm nak dok cini ajer. Tapi dengar cerita rumah2 kat cini boleh thn mahalnya.
Xperla, kita jadi pengunjung hujung minggu je ye anak ank :)




Aiman mcm biasa.Setakat kolam yg cetek ni udah mcm upin ipin serasinya. Ms 1st time dtg hr tu dpt mandi kejap ajer sebab ujan renyai. So dtg kali ni memang lepas gianla. mcm2 skill dia buat. takat tenggelam timbul tu dah expert beno gayanya. Tapi aku masih dok perhatikan dia. 

Insha Allah bang, ada rezeki t ma hntr abang belajar swimming yer. Lepas tu abg ajo adik pulak. hehee




Masa ni Dsa udah penat. Ulang alik 5 kali mintak cekodok udang dr aku. 
Kolam ni terletak kat luar so xder halangan kalo kita nak bwk mknn. Boleh buat ala ala piknik lagi. Lepas mkn jgn lupala kemas kemas. orang lain pun nak selesa jugakkan. Yg aku perasan hari tu thp kebersihannya mmg terjaga. Selesa. 





Dah penat mandi bebudak ni sambung main kat playground pulak. dr lembap baju tu sampai kering jadinya. Bila dah kering boleh diorang msuk kolam balik. Aishhh ingat dah x nak masuk kolam lagi. Xper kita layan jer anak anak ni


Nak salin baju pun xder mslh .Toilet byk. Bilik mandi pun byk(4 blk x slp). Aku suka sebab x perlu nak berebut rebut  ngan org lain. Sebab xder had masa so toilet tu sentiasa kosong. Memang jimat masa.



Rumusannya aku memang suka datang sini.

1. kolam boleh tahan luas
2. Ada air pancut
3. Dekat dgn playgroung yg boleh thn bsrnya
4. Parking pun senang & byk ( dtg ahad, parking tepi jln ajer betul2 kolam )
5. Dekat dengan restoran mamak & kedai runcit
6. Blk mandi x pyh nak Q pjg
7. Persekitaran terjaga/bersih


Maybe next time boleh cuba kolam kat presint lain pulak.

Sampai kul 11.30am, balik pukul 1.30. Terus carik nasik kat food court Tmn Warisan.

Habis dah.

^____^





1 comment:

  1. Tempat macam ini memang sesuai utk menggembirakan anak-anak.

    ReplyDelete