Monday, November 12, 2012

Jalan jalan di Taman Botani, Putrajaya



" Hari ni kita jalan jalan kat Putrajaya jer..  Kata nak jalan jalan kan " kata Pak Aiman.  Bila Pak Aiman berhajat nak jalan kat titi kayu yg ada kat taman botani tuh.. Ohhh ma x larat nak jalan la pa...  


Semalam lepas soping brg dapur, x tau nak kemana dah.  Nak balik umah kompem membungkang ajer so jalan2 bwk Aiman p main main. Sian dia, dah lm x main.  Aper lagi,  ke Putrajayala kitorang sbb kat cni byk play garden kan.


Sampai kat tmn yg kat ngan hotel Shangrila tu, adik ngah lena tido.  X sampai hati nak gerak, biarkan Pak ngan Aiman jer main main kat citu.


*nmpk beso dah kalo dia tdo*


*ma ni x der keje lain ker, adik tdo pun nak tgkp gambo*


kekkeke bukan la dik,  mama ngah fokus kat gigi arnab adik tuh. hihihi


*2 btg gigi arnab*


Kijam la mak ni.. pak kamu ckpkan dik,  adik lahir thn arnab sbb tu gigi cam arnab.  Lagik x snunuh kan kan


Okeh.. x lm pun kat tmn nih,  lps tu round2 kat dtrn  masjid.  Pak ingat nak tengok perhimpunan motor2 beso tu tapi apakan daya.  Sampai pun dah kul 2pm, semua motorbike dah berteraburan.  


Dah pusing2 dataran 2-3 kali mohla balik.  On the way nak blk Pak teringin lak nak tengok ada aper kat taman botani.  So nyinggah la jap.



Haaa sampai pun  :)


Abg Aiman sangat suka.  Kalo tempat2 yg ada air ni dia memang suka la sangat. Ayer ayerrrr dok disebutnya.  Ma ayer maaaa.  Selagi mak dia x meng'iya'kan selagi tula diasebut ayer ayerrr ma


Oh ramai kaki pancing kat cni hari tu.  Sampai tidur tiduran diorang.  Kesian lak aku tengok yg ada bwk  baby..Hmmm sayangkan suami,  ikut jerla yer ^-^



hahhaa mcm biaser si abg Aiman..  pose tutup muka




Ohh tiba tiba...


" maa, omok ma, omokkkk"

Tiba2 dia bertukar menjadi omok..  


Ni gara2 acik su dia la yg buat memek muka cam ni..  Baru semlm di tunjuk muka sebegini,  udah dia ingat sampai ulang spuloh kali..


* lepak kat jety jap *

Kat jety jap jer sbb pak Aiman takut..  takut anaknya nyemplong dlm air :)


Lepas tu, abg Aiman request something...



"ma, ebob nak mandi"...


Pak Aiman yg jawab " air ni xleh mandila bang "


Gitula dia.. nmpk air jer ingat nak mandi.. air mandi, mandi air..


Ohhh habis dah koleksi gambo..


Gitula cerita jln2 kitrg semalam.. cuaca redup2 jer..

Abg ngan adik pun kroh krohhh dlm keter..



*esok cuti lagik.. xder  plan apa2..harus jimat cermat  ngeee*










2 comments:

  1. Replies
    1. Mekaceh..bebudak memang selalu comellkan.. sbb diorg x der dosa lagi kut :)

      Delete