Monday, October 17, 2016

Result final exam - KAFA


Assalamualaikum..

Minggu lepas & minggu ni final exam disekolah kebangsaan.

Good Luck Aiman..
Kalau x dapat jawab baca bismillah banyak2 tau..

Tu jerla pesanan aku..

Nasib baik masa exm dibuat 2 minggu. So ada masa nak study. Edakla terlalu terkejar2 sangat. Stress mak kalo straight semingu nak. hehhe


Exam di kafa pulak dah selesai 2 minggu yg lepas. Result pun dah keluar. Aku dah pergi sign report kad pun hari Sabtu@15/10 yg lepas. Pukul 2 kuar umah. Ngan panas terik tu. aisshh memang terik. Umar tinggalkan jap kat umah ngan adik. Nasib baik time dia tido. Tak lama pun, 20 minit dah balik. Sebab jam pun baru pukul 2, ramai parents yg belum sampai lagi. :)


Aku x banyak tanya kat ustazah. Lepas ustazah explain prestasi Aiman, aku tanya mcm mn dia kat sekolah. Kawan ok x? Ada kawan x? Sebab aku pernah nampak gambar yg ustazah tangkap. Dia duduk sorang2.

Ustazah cakap..
Aiman ada geng kat sekolah.. ramai kawan dia.. 
Boleh tahan gak nakalnya..


hahahhahha
lega mak


pelajaran dia pun meningkat. Alhamdulillah.


Semua A tapi kedudukan dalam kelas masih belas belas.

Stress anak anak sekarang kan. Semuanya bijak pandai. Yg no 1 mesti semua dapat 100%. 

Macam Aiman ni, kalo aku x ngajo memang edakla nak study. Lagi beg sekolah dia x bawak balik rumah hari2. Tiap hari Jumaat ajer bawak balik sebab aku tak setiap petang ambil baju kotor dia. Aiman ni bukak kaki belajo. Nak periksa baru baca buku. Haa gitula dia. mcm mak dia juak dulu.


Xper Aiman. X dapat no 1 pun xper. Mak x marah. Bapak pun x marah. Yang penting Aiman paham apa yg ustazah ajar. Tahu apa itu Islam, Solat, malaikat, aurat..

Bila dah tiba masanya, baru kita serius belajar yer.

Ehhh sekrang ni x serius ker..main main ker.

Edakla gitu.. hehhee cuma sekarang usaha lom padu lagi.  Ada main main sikit. kikiii




1 comment:

  1. Assalamualaikum.wr.wb. perkenalkan nama saya Ibu Anita Tki Malaysia, saat menulis ini saya teringat memory masa lalu.saya sangat tergugah hati melihat coretan hati yang Ibu tulis. saya jadi teringat tentang masa-masa sulit dulu,karena iktiar dan usaha , seolah2 menjadi dendam bukan lagi motivasi, cuma satu tujuan saya pada saat bagaiman caranya untuk bangkit..singkat kata berbagai macam iktiar dan cara yang saya lalui, mengingat pada saat itu hutang saya 1,2m yang tidak sedikit, belum lagi bunga renternir yang bertambah. karena usaha, kesungguhan hati, akhirnya menemukan jalan /solusi . saya percaya ALLAH ITU TIDAK DIAM MAHA PENYAYANG , cobaan itu bukan lah ujian tapi hadiah yang tersilmut untuk kebahagiaan yang sebenar2nya. Sudah banyak para normal yg kami mintai angka togel dan uang gaib cuma Ki Witjaksno yg berhasil alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus. jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi Ki Witjaksno:+62852_2223_1459. ingat kesempatan tidak akan datang untuk yang kedua kalinya
    KLIK->Toto Magnum 4D 5D 6D Ki Witjaksono.

    ReplyDelete