Tuesday, December 2, 2014

Wet World Shah Alam ~ main sampai terbako ~


Assalamualaikum semua

Ni nak cerita pasai p lenjan kat wet world sampai tebako..


Teruk x terukla.

Balik umah tengok muka macam dah kena conteng ngan arang ajer.

Nampakla belang kat muka tuh.Bebudak jgn cakapla. Terbako 1 badan.

kekkeeke sungguh berlibur kali ni.

Lagi best bila aku dapat main. Selalu mana ada chance sebab kena jg bebudak kan.

Kali ni kita rotate.

Lepas somi main, bini pulak main.

hahahoooooo


^____________^
senyum beso lebih cikit

So saper nak main air ni, dinasihatkan bwkla org yg boleh jg budak kecik jer. Kalo edak anda hanya mampu melihat saja. Sakit hati woo



*adik a.k.a penjaga budak*


Cerita: 23/11/4014@sunday
Lokasi: Wet World Shah Alam

Kul 9.40 kitorang dah beratur. Kaunter pun belum bukak lagi.
Biasalah, semangat nak berlibur tu memang lain mcm.


Harga tiket.



Ada yg terkejut..
" Ehhhh harga dah naik yer?"
"lama dah naiknya. Thn lepas naik dah" 
" laaa yeker.. lm dah x dtg..heee "
"heeeeee"



Yg ni memang buat hati aku terbako.
Baru cadang nak sewa sepondok. Leh baring2.

"Aikkkk ni harga bila naik. Mahal!!"
Slamber jer aku ckp ngan penjaga kaunter tu.

Kalaulah x silap, thn lepas baru RM50 sepondok.
Ker memang dah azali rm80 yer.
Aisshhh

setakat nak duduk je pun kena bayar 80. maheeeiii

X jadi nak sewa. Nasib baik ada bwk tiko getah

So kita landing di celah celah pondok ajer. Best jugak.
Depan kolam lagik.

Tulah rezeki kalau berpagipagi.

Tempat clear lagi. x der nak berebut rebut ngan org lain.

^____^




Bila dah dapat masuk rasa best nya.

Gila x best.

Lapang jer kolam kolam tu. Xder orang lagik.

kitorang la yang raikan dulu.

aper lagi. cepatla.

Delisha pun dah x sabar2 lagi tuh.





Clear kan air tu. mcm kristal jer jernihnya.

Hahhaa tinggi tol pujian aku nih.

Lepas 2 jam kang jgn harapla nak tengok air cam ni. :)




Kolam ini kita jer yg punya.
mcm tula feeling dia.




Haa jgn lupa, sewa pelampung ni.
RM15 kot. Lupala sbb bkn aku yg bayo.

Xder pelampung ni x leh nak main slide. Rugi.







Delisha sekarang ni, ibarat irama ngan lagu eratnya dgn air2 ni.
Dia no 2 yg x sabo2 nak masuk kolam . Aku baru nak carik tapak landing dia udah terpekik pekik nak masuk air.


Ma cepatla cepatla.

Aisshhh. sabo nak sabooo

Aiman jgn cakap.

Dia mcm biasala. Dah masuk dulu sebelum dpt kebenaran ibu bapa.



  Ni Aiman

 Ni Apiq




 



 Mula mula kita main kat kolam besar dulu. Slide yang panjang tu belum start lagi. Kol 12 baru boleh main. Slide yg pendek2 tu dah boleh main semuanya.




Kat wet world ni x banyak slide pun. Okla ngan harga dia. Kalo mahei mesti mainan dia lagi banyak.

Datang cini pun sebab nak bawak bebudak main air lebih2 kagi anak buah tu. Dah lama x main air katanya.Aiman baru jer main kat  GOLD COAST MORIB.


Okei dah kol 12. Jom main 

 
mula mula bapak bapak yg main dulu.  Best ke edak.



anak anak pulak yang main.



Anak dah main kan. Bagi chance kat mak  pak pulak yg main yer. Anak ank main kat tepi2 dulu.




Anak ngan mak pulak :)




Agak agak kepala mula nka penin penin, kita rehat dulu kat kolam yg lagi cetek.




bestnya bila air yg deras tu jth kat badan. Mcm kena renjatan jer. 
lembut otot2 badan.






Delisha adala lebih 10 kali dok melompat lompat.
Best sangat kot.

Aku yg tengok rasa sakit pulak kepala lutut tuh.







Lama jugak kitorang kat sini. Kol 10 sampai 2.30 pm.

Terasa nak balik sebab tengok muka masing2 dah legam. kiii

Memang puas hati tol main kali ni.
X pernah selama ni.



dah siap2 nak balik.

Orang lain dah siap tapi 2 hero tu dok dalam kolam lagi. Geram tol.

Nak tarik telinga x boleh sebab aku pun dah siap2. Dok jerit2 jerla dari atas. 



Hasil selepas 4 jam.

Kalo x puas x tahula nak cakapkan.

masing2 dah mcm dapat sakit mata jer.




Tangan sampai kedut seribu



 Kat sinila kitrg landing. Celah2 pondok. Redup jer. heee



Pencapaian Aiman kali nih.

Naik slide tu adala 8 kali.
2 X ngan mak.
2 X ngan bibik
4 X ngan bapak.

Bapak kamu pun naik x sampai 8 kali man.

Lepas 2 hari kemudian, hero ni demam.

"ma, naper aiman demam"
"ooooohh aiman main hari tu. Lama sangat. sakit kepala aiman"
Dia tanya dia yg jwb.



Acaner x demam. Orang balik umah tidur.Penat. Dia ngan Apiq leh nyambung main. Langsung x rehat. Kuat tol tenaga bebudak ni.


video


Sekian, itulah kisah berjalan kali ni.


1 comment:

  1. Perghhh memang best tu Muja.. smpi rentong kat situ ye.. tapi puas hati lah kan sebab kolam tu kita yg punya dulu :D

    ReplyDelete