Thursday, November 19, 2015

Wajib pergi - Muzium 3D terbesar di Malaysia -.


Assalamualaikum..

Sambung cerita jln jln Langkawi..

Sekarang ada 1 lagi tempat yg menarik di Langkawi. Baru bukak awal tahun ni. Korang mesti datang sini tau.. 

Lokasi bersebelah ngan cable car. Kalau korang gayat nak naik cable car bolehla masuk muzium 3D ni. Confirm korang suka hati. 

Beruntung beno org Langkawi ni, xyah susah susah nak datang KL. Muzium  ni merupakan muzium 3D yang terbesar di Malaysia okei. Besttt nya .


budak kena paksa ketika mentari sedang terik..sori nak


Masa operasi:  9am - 6pm setiap hari

Tiket masuk(warganegara):
Dewasa: RM30
Knk2: RM20

Bangunan setinggi 3 tingkat ini pasti memberikan pengalaman yg sangat best pada korang. Sebab aku anak beranak pun hepila sangat. Jakun jap

So saksikanlaaaaaa



haaa tengok. kecik kecik dah pandai surfing.. rilek je udah mcm atas kpl titanic.



masuk jer dlm muzium ni pasti korang terus pandai berlakon. Kalah artis sedia ada. hahahaaa



Lakonan aku jer yg x menjadi.. acaner nak jadi kalo dah kena hurung ngan bebudak ni..huuhhh korang memang jeles kat mak



haaa badak seksi pun ada. korang pernah nampak.. x pernah kan kan.. 
^____^




Kat sini pun ada guide acaner kita nak berposing. Xderla nampak pelik jer. deme letak gambo mcm mn sepatutnya cara kita nak posing tu. Tapi kalo korang lagi pandai so xyah nak tengok .
Aimanla selalu tegur aku " mama salahla..bukan mcm tu..macam ni la... tengok ni haaa ".

Isshhh sebok jer ko ni.. suka hati makla cam ner nak posing



bagai bidadarikah? 
kahkahh

ingat senangker nak dpt gambo camni...


macam nila sebelum nak dpt gambo mcm kat atas tu.. nyebok ajer bbdk ni.. x bg can mak nak sorang2..



 anak beranak panda.. :)



 kikiiii comel penjaga panda ni





 bila mak ada 2 anak..



malu mak .. ^__^



dr hutan kita ke London.. lepas tu kita tour ke padang pasir pulak..


 
dah sampai ke Mesir pun..



tengokla yg sorang tu... kakkaaa 
masing2 buat muka cuak ngko leh berenang renang kat belakang




besarnya wau..



 meoowwwww..



Ohhh banyak lagi lukisan2 yg ada.. korang kena pergi & alami kegembiraan tu.
2-3 jam kat sini memang x terasa. Kat luar tu panas terik, dlm ni sejuk ekon jer.

Haa kat dalam ni xleh pakai kasut. kena kaki ayam. Masa nak masuk ada kaunter rak kasut. ada org jagakan kasut2 kita tuh.


Selamat bergembira..

Juga leh tengok website diorang ni..






1 comment:

  1. Sambil tengok gambar kakak senyum-senyum ni Muja:)

    ReplyDelete