Tuesday, February 5, 2013

Kenapa mesti pilih jalan susah


Assalamualaikum korang :)


Pada petang yang damai ini, aku nak tanya cikitla kat korang.


1. Korang kerja ada ikut tol x?

2. Korang bayar tol guna cash, TNG or Smart tag?



Naper aku tanya....



Okei, ni nak tunjuk tol BSP..

carik kat google..

X taula ni gambar tahun biler sbb tengok belah kiri tu mcm lapang ajer..  


Sekarang ni ada 3 line cash+TNG, 2 line TNG & 2 line Smart tag..


Selalunya setiap petang ( time blk kerja ), lorong cash+TNG adalah lorong yg paling panjang Q dia..  Panjang sampai 200m dr pondon   pondok tol tu..

Bila dah panjang sangat, dia menyempitkan laluan utk kelorong TNG & smart tag.

Udah jem sekejap..


Kadang2 aku konpius, ehhh ni line nak msk TNG ker or cash..


Naper diorang x nak guna TNG yer...  sanggup beratur panjang..  Sedangkan kalo guna TNG  laju jer, x payah nak beratur, lagi best boleh dapat rebet setiap bulan.. Kalo x nak rebet pun just boleh jimat masa..  X payah nak buang masa ngan beratur panjang2...



Hmm nila dinamakan, rambut sama hitam, hati lain2..





5 comments:

  1. Kakak pergi-balik kerja kena ikut tol Kempas (kakak di JB) so hari-hari bayar tol pergi-balik RM4.20/- (sayanglah...)

    Kakak guna T&G sebab kalau boleh nak sampai rumah cepat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la niat kita kak.. nak cepat kan.. :)

      Delete
  2. Tulah kadang tu pun pelik jugak.... bukannya duk kg memang akan jumpa tol pun ..beli je satu T nGo...senang dan mudahkan Muja..

    ReplyDelete
  3. Kalau buang word verification pun cantik jugak... senang nak komen

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhhhh ada word verification ker.. ohhh tn umah x tau..TQ yer bg tau :)

      Delete